Navrom se delistează după ce a plătit 13 mil. lei acţionarilor minoritari

Autor: Radu Bostan 14.07.2015

Operatorul de transport fluvial Navrom Galaţi (simbol bursier COVG), o companie cu capitalizare de 200 de milioane de lei controlată de omul de afaceri Mircea Mihăilescu, a finalizat răscumpărarea titlurilor acţionarilor minoritari şi urmează să se delisteze de  pe RASDAQ.

Navrom a achitat 13,7 milioane de lei de-a lungul ultimelor trei luni către cei 431 de ac­ţio­nari minoritari care au votat împotriva tran­s­formării com­pa­niei în societate în­chisă şi ale căror titluri a fost obli­gată să le cumpere la preţul de 16,94 lei/ titlu.

Preţul sta­bilit de un evaluator şi anunţat în luna martie a fost mai mare de peste două ori decât cotaţia acţiunilor COVG din acel moment. În cadrul operaţiunii de retragere, operatorul de transport a răscumpărat 4,75% din totalul acţiunilor sale.

Pachetul ma­jo­ritar de acţiuni, de peste 87% din capital, se află în proprietatea gru­pului Transport Trade Services (TTS), con­trolat de Mi­hăilescu. TTS deţine şi jumătate din terminalul de export al cerealelor Ca­nopus Star, unul dintre cele mai mari din portul Con­stanţa, în parteneriat cu tra­derul Cargill.

Cu o capitalizare finală de peste 200 mi­lioane de lei, Navrom pă­răseşte bursa ca una dintre cele mai mari com­panii de pe RASDAQ.

În ultimul an com­plet pe bursă, 2014, Na­vrom a obţinut o cifră de afaceri de 225 milioane de lei, în scădere cu aproape 10% faţă de anul anterior, şi a trecut pe pierderi de 8 milioane de lei de la profit de 4,6 milioane de lei în 2013.