Semnale încurajatoare în asigurări la cinci luni: subscrierile au crescut cu peste 4%

Autor: Anelis Baciu 16.07.2015

Jucătorii din piaţă spun că anul 2015 ar putea marca reluarea unui noi ciclu de creştere în asigurări după ce vreme de şase ani afacerile s-au restrâns.

Companiile locale de asigurări au subscris în perioada ia­nua­rie-mai prime de 3,5 miliarde de lei (787 mil. euro), în creş­tere cu 4,4% faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut, potrivit unor date pre­zentate de Mişu Negriţoiu, preşedintele Au­torităţii de Supraveghere Financiară (ASF), la o conferinţă ZF care a avut loc săptămâna trecută. Cifrele nu includ re­zultatele companiei Astra Asigurări, aflată în redresare financiară, care nu a transmis încă datele aferente lunilor aprilie şi mai.

„Pe asigurări generale creşterea a venit din vânzarea de autoturisme noi, pentru că leasingul îşi revine, şi dintr-o uşoară creştere a primei medii pe RCA. Pe de altă parte, asigurările de viaţă au avansat pentru că s-au dat mai multe credite ipotecare. În plus, clienţii sunt mai interesaţi de poliţe de viaţă cu componentă investiţională, deoarece dobânzile la depozite nu mai sunt atractive“, a comentat Bogdan Andriescu, preşedintele UNSICAR (asociaţia brokerilor locali).