Dan Weiler se retrage din conducerea VES Sighişoara după nici un an de mandat

Autor: Roxana Pricop 29.07.2015
Dan Weiler, preşedintele consi­liu­lui de administraţie al transportatorului de ţiţei Conpet Ploieşti (COTE) şi mem­bru în consiliul de administraţie al SIF Banat-Crişana (SIF1), şi-a dat de­mi­sia din consiliul de supraveghere al pro­du­cătorului de sobe şi vase emailate Ves Sighişoara (VESY).

Acţionarii VESY sunt convocaţi în AGA pe 1 septembrie pentru a alege un nou administrator pentru perioada ră­ma­să până în decembrie 2016, când ar fi ex­pirat mandatul lui Weiler.

Acţionarii VESY l-au numit pe Dan Weiler membru provizoriu în CS-ul so­cietăţii la începutul lunii august 2014 pen­tru a-l înlocui pe Mihai Buligă ca ur­ma­re a demisiei acestuia. În septembrie 2014, mandatul acestuia a devenit per­ma­nent. Weiler a condus divizia de in­vest­ment banking a Băncii Comerciale Române (BCR) în perioada 2009-2012. La înce­putul acestui an, Weiler a fost ales de acţionarii SIF Banat-Crişana pentru un mandat de patru ani în CA-ul societăţii.

Acţiunile Ves Sighişoara au stagnat în şedinţa de tranzacţionare de ieri la o co­taţie de 0,0458 lei/titlu. La această co­ta­ţie, compania are o capitalizare de 5,4 mil. lei. Compania a raportat afaceri de 32 mil. lei anul trecut, în uşoară scă­dere, şi un profit net de 1,8 mil. lei, faţă de pierderi un milion de lei în 2013. Pentru acest an, firma şi-a bugetat afaceri de 39 mil. lei şi un profit brut de 3,2 mil. lei.

Ves este deţinută de firma Chim­sport din Orăştie, cu 32,9% din capitalul so­cial, şi de Aquadune Limited, înre­gis­tra­tă în Cipru, cu 17,1%. Aproape 50% din capitalul firmei este deţinut de diverşi investitori de pe bursă.