Analiştii anticipează un câştig de 13% din investiţia în Romgaz

Autor: Radu Bostan 06.08.2015

Analiştii recomandă acţiunile Romgaz (simbol bursier SNG) la cumpărare, anticipând avansul cu 13% al acţiunilor în următoarele 12 luni, alimentat de stabilizarea producţiei şi ulterior creş­terea profitului net.

Cinci analişti financiari au o recomandare puternic favorabilă achiziţiei, iar alţi trei au emis propunerea de „acu­mulare“ a acţiunilor, cu aşteptarea ca acestea să evolueze su­perior pieţei. Alţi trei analişti recomandă investitorilor să-şi menţină constante poziţiile în producătorul de gaze naturale, potrivit sondajului realizat de agenţia Thomson Reuters.

Preţul-ţintă propus este de 38,7 lei/acţiune, cu 13% mai mare decât cotaţia actuală din piaţă. Titlurile SNG au scăzut pe bursă de la începutul acestui an cu 3,3%, dar, luând în calcul şi dividendele, investiţia în Romgaz a adus anul acesta un randament pozitiv de 5,5%.

„Veştile dinspre rezultatele activităţilor de explorare, care reprezintă focusul companiei, sunt încurajatoare şi, asociate inclusiv cu o rată de înlocuire a rezervelor de peste 90% în 2014, conturează perspectivele unei fundaţii solide pentru companie pe termen mediu şi lung“, spun analiştii grupului austriac Erste, proprietarul BCR.