Fabrica de conserve Prefera Foods din Alba se îndreaptă spre afaceri de 30 mil. lei

Autor: Mădălina Panaete 24.08.2015

Prefera Foods, producător de conserve din carne şi dulceţuri controlat de antreprenori locali, ţinteşte în acest an o creştere a cifrei de afaceri de minimum 15%, astfel că societatea ar putea atinge pragul de 30 milioane de lei la aproape şase ani de când şi-a început activitatea.

„Ne propunem o creştere de minimum 15% până la finele anului, majorare care va veni în ciuda faptului că pe principalele categorii în care activăm constatăm că piaţa scade în continuare, însă o vom compensa cu categorii complementare. Vom veni cu noi categorii, noi articole care să ne aducă creşterea scontată“, a declarat pentru ZF Petru Sopa, director general şi acţionar minoritar al Prefera Foods, o companie cu afaceri de peste 25 milioane de lei anul trecut.

Raul Ciurtin deţine 43% din acţiunile companiei, la fel ca Pivesson Holdings, o companie înregistrată în Cipru. Ioan Dirzu, fostul director general al Prefera Foods, deţine 10% din participaţii, în timp ce Petru Sopa aproximativ 3% din titluri.  Raul Ciurtin mai controlează şi producătorul de lactate Albalact.