Vânzările de maşini cu motor electric s-au dublat în 2015 până la aproape 250 de unităţi

Autor: Bogdan Alecu 01.09.2015
Vânzările de automobile hibride şi electrice s-au dublat în primele şapte luni ale acestui an potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importa­torilor de Automobile (APIA), pe măsură ce interesul româ­nilor pentru maşinile „verzi“ este tot mai mare.
 
„În primele şapte luni ale acestui an au fost vândute 246 de unităţi hibride sau electrice, dintre care 16 electrice 100%. Comparativ cu perioada simi­lară a anului trecut când s-au livrat doar 129 de maşini, dintre care doar două electrice şi restul hibride, vân­zările aproape s-au dublat“, au spus oficialii APIA.
 
În total, anul acesta cele mai multe automobile elec­trice au fost înmatri­cu­late de Renault, con­struc­torul francez livrând în mai cinci maşini electrice ZOE. Pe locul secund se află Volkswa­gen, ai cărui repre­zentanţi spun că au vândut deja în România anul acesta în primele şase luni trei VW e-up!. Potrivit lui Bog­dan Florea, brand manager Volkswagen autotu­ris­me în cadrul Porsche România, la mijlocul lunii iunie compania a livrat un alt automobil electric către un producător de energie cu care va dezvolta un parte­neriat pe termen lung. El nu oferă însă nume sau alte detalii.