Românii prind gustul berii artizanale. Mega Image a listat trei branduri, din care două „made in Romania“

Autori: Cristina Rosca , Corina Mirea 02.09.2015
Brandul de bere artizanală Sikaru, lansat anul trecut de un fost executiv al francezilor de la Carrefour, a ajuns deja să fie listat în trei reţele internaţionale - Carrefour, Auchan şi Mega Image - cu afaceri cumulate de 2,5 mld. euro.
 
„Ne-am listat recent şi în Mega Image şi în Auchan. În reţeaua Mega Image suntem prezenţi în circa 85 de magazine (dintr-un total de peste 430 - n. red.), iar în Auchan suntem în aproape toate unităţile“, spune Arnaud Dussaix, un executiv francez care a lucrat timp de aproape 15 ani în cadrul Carrefour România, ultima poziţie fiind cea de director de operaţiuni. Prima reţea internaţională în care s-a listat berea Sikaru a fost de altfel Carrefour, însă nu în toate magazinele, ci doar într-o serie de hipermarketuri.
 
„În următoarea perioadă ne vom lista şi în alte reţele de comerţ şi ne vom întări poziţia în HoReCa“, spune Dussaix fără a oferi însă nume. Momentan berea este prezentă în mai multe cafenele precum M60 sau The Coffee Factory. „Vrem ca cifra de afaceri cumulată din 2015 şi 2016 să ajungă la 1 milion de lei“, mai spune fostul executiv devenit antreprenor.