Americanii care au cumpărat Maravet au adus primii bani în România: o investiţie de 9 milioane de euro

Autor: Ştefan Stan 04.09.2015

Gigantul american Henry Schein, una dintre cele mai mari companii veterinare din lume, prezentă pe piaţa locală prin intermediul Maravet Baia Mare, a făcut prima investiţie în România printr-o majorare de capital de 9 milioane de euro.

Nu au fost făcute încă publice detalii despre natura investiţiei, dacă suma investită în majorarea de capital este cea rezultată în urma tranzacţiei sau dacă este vorba despre o investiţie nouă.

Henry Schein a intrat pe piaţa locală în iulie anul acesta, în urma achiziţiei unei participaţii de 50% din Maravet Baia Mare.

Maravet, care are sediul la Baia Mare, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 120 de milioane de lei (circa 27 mil. euro), în creştere cu 20% comparativ cu anul precedent, arată datele de pe site-ul Ministerului Finanţelor. În criză, businessul Maravet a crescut de aproape 3 ori.

În prezent compania, care comercializează medicamente şi suplimente veterinare, aparatură şi instrumentar medical veterinar şi hrană şi accesorii pentru animale de companie, are 89 de angajaţi. Firma a fost fondată în 1998 de familia Korponay, care deţine în continuare 50% din acţiunile Maravet.