Dascălu dă startul lucrărilor de construcţie pentru un proiect imobiliar de 220 mil. euro în Timişoara

Autor: Andreea Neferu 16.09.2015

Iulius Management Center, companie specializată în dezvoltarea proiectelor mixte de real estate, controlată de omul de afaceri Iulian Dascălu, va da săptămâna viitoare startul oficial al lucrărilor pentru construcţia unui proiect imobiliar de 220 de milioane de euro în Timişoara, care va include atât spaţii de birouri, cât şi de retail, precum şi un parc şi o zonă de entertainment. Acesta este al doilea proiect multifuncţional din portofoliul grupului Iulius, care mai deţine o astfel de investiţie în Moldova, Palas Iaşi, care a necesitat fonduri de 265 de milioane de euro.

Proiectul de la Timişoara va purta numele Openville şi va fi construit în jurul centrului comercial Iulius Mall din oraşul bănăţean, care a fost inaugurat acum zece ani tot de Dascălu.

Openville va avea o suprafaţă construită totală de 594.000 de metri pătraţi (aproape 60 de hectare), iar o pondere importantă o va avea componenta de birouri. Astfel, com­pania lui Dascălu vrea să construiască şapte clădiri de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 131.000 de metri pătraţi, unde vor putea lucra 13.500 de angajaţi. De asemenea, grupul Iulius susţine că va construi în cadrul ansamblului şi cea mai înaltă clădire de birouri din România, cu o înălţime de 155 de metri şi 27 de etaje. În prezent, cea mai înaltă clădire este Sky Tower din Bucureşti, care are 137 de metri.

Tot în cadrul Openville, Dascălu vrea să realizeze un parc de 55.000 de metri pătraţi şi patru săli de conferinţe.

Până la sfârşitul lui 2016 grupul Iulius vrea să finalizeze primii 33.000 de metri pătraţi de birouri. Decizia omului de afaceri de a dezvolta birouri în oraşul de pe râul Bega vine în contextul în care din ce în ce mai mulţi investitori se orientează către provincie şi mai ales către vestul ţării.