SIF Moldova a cumpărat de pe bursă 2,5 milioane de acţiuni proprii

Autor: Roxana Pricop 28.09.2015

SIF Moldova (SIF2) a răscumpărat un pachet de 2,59 milioane de acţiuni proprii pentru care a plătit circa 2,1 de lei în intervalul cuprins între 6 august şi 24 septembrie. Moldova este prima SIF care derulează achiziţii de acţiuni proprii. Reducerea cvorumului pentru AGA extraordinară la SIF-uri începând din acest an a făcut posibilă supunerea la vot a unor propuneri precum răscumpărările şi majorările de capital.

Programul de răscumpărări a început pe 6 august şi are drept scop alocarea de acţiuni către administratorii şi angajaţii SIF Moldova. Răscumpărările derulate de SIF vizează achiziţia a 7 milioane de acţiuni proprii, din totalul celor 10,3 milioane de acţiuni aprobate de acţionari în AGA din aprilie. Programul de răscumpărări se va încheia pe 22 decembrie.

SIF-ul poate răscumpăra maximum 25% din rulajul zilnic cu acţiuni. La cel mai recent preţ din piaţă de 0,81 lei/titlu, valoarea totală a programului de răscumpărări este de 5,6 milioane de lei. BT Securities, firma de brokeraj din cadrul grupului financiar Banca Transilvania, intermediază programul de răscumpărări.