Acuzaţii grave din partea Moscovei: Franţa efectuează ilegal raidurile aeriene în Siria

Autor: Mihai Draghici 28.09.2015

"Raidurile aeriene efectuate de Franţa împotriva poziţiilor teroriste din Siria sunt ilegale, fiind în afara dreptului internaţional", a declarat Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, citat de site-ul de ştiri TGcom.it.

"Franţa a demarat raidurile aeriene fără aprobarea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi fără consimţământul Administraţiei legitime a Siriei", argumentează oficialul rus.

"Am vrea să ştim mai multe despre conceptul de autoapărare sub formă de raiduri aeriene, concept prezentat de Franţa pentru a efectua raiduri aeriene asupra unui stat suveran fără niciun fel de aprobare, în afara reglementărilor internaţionale", a subliniat Maria Zaharova.

"Referendumul din fosta regiune ucraineană Crimeea a fost condamnat la nivel internaţional, dar atacurile aeriene fără aprobarea Consiliului de Securitate ONU şi fără aprobarea Administraţiei din Siria sunt o formă de autoapărare...", a spus ironic oficialul rus.

Avioane militare franceze au efectuat în ultimele zile raiduri aeriene în Siria, preşedintele Francois Hollande explicând că este vorba de o misiune de "autoapărare" în faţa terorismului.