Producătorul de gips-carton Siniat a deschis o fabrică la Turceni după o investiţie de 50 mil. euro

Autor: Andreea Neferu 07.10.2015

Producătorul de sisteme de gips-carton Siniat România, parte a grupului belgian Etex, a deschis astăzi o fabrică de plăci de gips-carton la Turceni, în judeţul Gorj, în urma unei investiţii de circa 50 de milioane de euro.

Unitatea de producţie a fost construită pe un teren de 32 de hectare şi are o capacitate anuală instalată de 27 de milioane de metri pătraţi, urmând să acopere atât piaţa locală, cât şi alte zece pieţe din Europa de Sud-Est.

Fabrica, care creează peste 80 de locuri de muncă, va folosi gipsul rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la centrala termoelectrică de la Turceni.

Totodată, Siniat a investit 1 milion de euro în construirea unui drum nou care leagă fabrica de drumul naţional.

“Ne dezvoltăm într-un mediu economic stabil, cu potenţial ridicat. Obiectivul nostru este să valorificăm acest potenţial”, a spus Marc-Andre Fritsche, general manager al Siniat România. Siniat mai deţine două fabrici în care produce plăci de gips-carton şi ipsos, la Bucureşti şi Aghireşu (judeţul Cluj). Grupul Etex desfăşoară activităţi în 44 de ţări, având circa 17.000 de angajaţi care operează 121 de fabrici.