Cât valorează Naţionala de Fotbal a României şi care e cel mai scump jucător

Ziarul Financiar 12.10.2015

Reprezentativa de fotbal a României a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-0 (2-0), selecţionata Insulelor Feroe, în ultima etapă a grupelor preliminare ale Campionatului European din 2016, şi s-a calificat la turneul final care va avea loc în Franţa.

Naţionala de fotbal a României are o valoare de piaţă de 60,7 mil. euro, venită de la 23 de jucători. Vârsta medie în lotul naţional este de 28 de ani, conform site-ului de transfermarkt.com. 

Cei mai valoroşi jucători români sunt Vlad Chiriches, fundaş la Napoli, Costel Pantilimon, portar pentru Sunderland şi Alexandru Maxim, atacant la Stuttgart. Toţi trei au o valoare de piaţă estimată de 6 milioane de euro.

Spre comparaţie, naţionala de fotbal a Ungariei are o valoare de piaţă de 23 de milioane de euro, cel mai valoros jucător fiind Balázs Dzsudzsák, care joacă pentru Bursaspor.

În regiune cea mai valoroasă Naţională este cea a Serbiei, evaluată la 182 de mil. de euro, urmată de cea a Poloniei, cu o valoare de 155 de mil. euro. Naţionala Bulgariei valorează 31 de mil. de euro.