A fost pe profit în ultimii patru ani. Una dintre cele mai mari afaceri din judeţul Botoşani, cu business de 140 mil. lei, şi-a cerut insolvenţa

Autor: Cristina Rosca 19.10.2015

Procesatorul de carne Doly-Com din judeţul Botoşani, un business controlat de familia de antreprenori români Căzăcuţ, şi-a cerut insolvenţa la Tribunalul Botoşani, după ce cifra de afaceri a crescut anul trecut cu 17% însă profitul s-a prăbuşit. 

Astfel, compania a terminat anul trecut cu afaceri de 142 de milioane de lei, în creştere de la 121 de milioane în 2013, însă profitul a ajuns la 0,2 milioane de lei, faţă de 2 milioane de lei în anul anterior.

Compania, cu circa 300 de angajaţi, era unul dintre jucătorii importanţi de pe pia­ţa procesatorilor de carne, o piaţă do­mi­nată de afaceri antreprenoriale româ­neşti. Cererea de insolvenţă vine în contextul în ca­re piaţa de profil a crescut în acest an pu­ternic, susţinută în special de reducerea TVA la alimente de la 24% la 9%. Contac­tat de ZF, Iulian Căzăcuţ, antreprenorul din spa­tele Doly-Com, nu a răspuns pentru a oferi detalii privind motivele din spatele insolvenţei.

Procesatorul de carne avea la finalul anului trecut datorii de 40 mil. lei, în scă­dere cu 10%, la active totale de 51,5 mil. lei. Cu un grad de îndatorare de 78%, com­pania din Botoşani este în linie cu si­tua­ţia din industria de profil. Astfel, com­paniile care au CAEN-ul „Producţia şi conservarea cărnii“ au avut un grad me­diu de îndatorare anul trecut de 78%, po­trivit datelor de la Ministerul de Finanţe.