Vânzarea derulată de FP aduce acţiunile Romgaz aproape de minimele istorice

Autor: Roxana Pricop 21.10.2015

Acţiunile Romgaz (SNG) au scăzut ieri cu până la 3,8%, aproape de mini­mele istorice din „luna neagră” (24 august), după ce Fondul Proprietatea a anunţat că a scos la vânzare până la 3,78% din acţiunile producătorului de gaze.

Deprecierea titlurilor SNG urcă astfel la peste 15% de la începutul anului, faţă de o stag­nare a indicelui BET, prin­cipala referinţă a bursei, în acelaşi interval. Presiunea la vânzare pe titlurile SNG se menţine pentru că fondul nu şi-a vândut întreg pachetul de acţiuni, ci va rămâne acţionar în companie, spun brokerii contactaţi de ZF. Pe de altă parte, acţiunile FP s-au corectat ieri uşor cu minus 0,38%, până la o cotaţie de 0,786 lei/unitate. Pe bursa de la Londra, GDR-urile pe acţiunile Romgaz s-au corectat cu 3,18% în dolari.

Cotaţia acţiunilor Romgaz s-a depreciat ieri până la 29,3 lei/titlu, sub pragul de 30 de lei/titlu la cât a fost derulată oferta publică de acţiuni de 15% din capital în toamna anului 2013.

Până la închiderea ediţiei, FP nu a anunţat finalizarea tranzacţiei şi nici preţul la care a vândut acţiunile Romgaz. Potrivit unor surse din piaţă, preţul din cadrul plasamentului privat accelerat derulat de FP se situa în intervalul cuprins între 28,5 de lei - 29 de lei, cu până 6,4% sub preţul de 30,45 lei din închiderea de luni 19 octombrie.