CGS angajează 2.000 de oameni la Galaţi şi ajunge la 5.000 în România

Autor: Adelina Mihai 29.10.2015

Americanii de la CGS, com­panie care a ajuns la 3.000 de salariaţi în birourile din Bucureşti, Braşov, Sibiu şi Târgu Jiu, deschid un nou sediu în Galaţi, unde vor să ajungă la 2.000 de salariaţi într-un in­ter­val de 18 luni.

„Nu ştiu nicio altă ţară de unde să se poată livra servicii în 22 de limbi stră­ine“, a spus Phil Friedman, pre­şe­dinte şi director ge­neral al furni­zo­rului  american de servicii de ex­ter­na­li­zare Com­pu­ter Generated Solu­tions (CGS).

Compania caută vorbitori de limbi străine (engleză, germană, spa­niolă, italiană sau fran­ceză) care să aibă, de preferat, şi abi­lităţi tehnice sau experienţă în zona financiară.

Şomajul foarte mare din Galaţi, de circa 10% (dublu faţă de media înre­gistrată la nivel naţional), a fost unul dintre factorii care au contat la de­cizia de investiţii a CGS, întrucât în oraşe pre­cum Sibiu sau Bra­şov pre­siunea pe can­di­daţi este mai mare.

CGS este prezentă pe piaţa lo­cală din 2006, de când a preluat com­­pa­nia de call cen­ter Easy Call fondată de Vladimir Sterescu, care este în con­tinuare şeful opera­ţiu­­nilor lo­ca­le ale com­paniei.

Anul trecut, CGS România a avut o cifră de afaceri de 138 de milioane de lei.