Românii se mobilizează şi peste graniţe pentru a susţine familiile victimelor de la Colectiv. ”Poate reuşim să arătăm că tineretul într-adevăr iese din casă oriunde ar fi şi nu stă doar pe Facebook!”

Ziarul Financiar 04.11.2015

Cătălin Celino, un cititor al ZF, ne-a scris în această dimineaţă despre mobilizarea românilor de peste graniţe. În Norvegia, la Oslo, 30 de persoane s-au adunat la Ambasada României să aprindă lumânări şi să ţină un moment de reculegere pentru victimele tragediei de la Colectiv. 

Cineva din Ambasadă a venit geam şi s-a uitat la noi şi atât (dar nici nu a deschis geamul). Poliţia a trecut , 2-3 maşini, dar nu au zis nimic, nu s-au oprit”, conform relatărilor de la faţa locului. 

Comunitatea românilor din Norvegia a creat şi un eveniment pe Facebook, în dorinţa de a organiza un marş de solidaritate pentru victime: Vineri, România se uneşte la Oslo. Pe pagina de Facebook a evenimentului românii scriu ”Pentru că doar uniţi putem schimba ceva; alătură-te nouă şi arată că îţi pasă!”. 

”Poate reuşim să arătăm că tineretul într-adevăr iese din casă oriunde ar fi şi nu stă doar pe Facebook!”, am mai spus Cătălin Celino.