Banca Transilvania a raportat un profit brut de 373 mil. lei în nouă luni

Autori: Liviu Popescu , Claudia Medrega 11.11.2015

Banca Transilvania, al treilea jucător din sistem în funcţie de active, a obţinut în primele nouă luni un profit brut de 373 mil. lei (echivalentul a 84 mil. euro), în scădere cu 21 mil. lei faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut. Activele băncii cumulau la finele lunii septembrie 39,4 mld. lei, în creştere cu 10,6% faţă de sfârşitul anului trecut.

Profitul net ar fi de 313 mil. lei, în scădere cu 3% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut.

Veniturile operaţionale au crescut la 1,4 mld. lei, cu 1,6% peste nivelul de acum un an, în timp ce ritmul de creş­tere al veniturilor din co­mi­sioane operaţionale a fost de 11%. Veniturile din dobânzi au scăzut cu 12%.

„Suntem concentraţi pe finalizarea integrării Volks­bank România în structura Băn­cii Transilvania de la sfâr­şitul acestui an şi, în paralel, pe adaptarea Grupului Finan­ciar Banca Transilvania şi a liniilor de business la noua di­mensiune rezultată din aceas­tă tranzacţie“, a declarat într-un comunicat Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de administraţie al Băncii Transilvania.

Rezultatul raportat de Volksbank include cheltuielile de achiziţie şi integrare Volksbank în structura Băncii Transilvania, potrivit informaţiilor transmise de bancă.