Producătorii de alimente şi băuturi au reluat recrutările

Autori: Mădălina Dediu Panaete , Cristian Hostiuc 11.11.2015

Angajările din industria alimentară şi a băuturilor, care ge­nerează anual afaceri de 50 mld. lei, au fost reluate în acest an după scăderi continue în anii de criză, primele două tri­mestre aducând o creştere a numărului de salariaţi din sector.

În criză, acest sector a pierdut circa 30.000 de oameni, ajungând anul trecut la aproximativ 175.000 de salariaţi. Moto­rul relansării angajărilor din industrie a fost reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator începând cu luna octombrie a anului trecut, dar şi optimismul adus de reducerea TVA la alimente începând cu luna iunie a acestui an.

„Una dintre cele mai bune decizii luate în ultimii ani este re­ducerea CAS. Din momentul în care CAS s-a redus am ajuns la 2.200 de salariaţi faţă 1.800 de angajaţi la finalul anului trecut. În plus, banii aceştia care ne-au rămas, i-am fo­losit la creş­terea salariilor, ceea ce a ajutat la majorarea mul­ţumirii sa­la­riaţilor şi implicit la o îmbunătăţire a pro­duc­ti­vi­tăţii an­ga­ja­ţi­lor“, a declarat Radu Timiş, preşedinte şi ac­ţionar Cris-Tim, unul dintre cele mai mari grupuri din industria alimentară locală.