Batoux, Albalact: Toate companiile sunt pe creştere, iar asta pune presiune pe recrutare. Va fi tot mai greu să găsim angajaţi

Autor: Mădălina Panaete 17.11.2015

Reducerea TVA la alimente, dar şi creşterea salariului minim la 1.050 de lei au contribuit la creşterea puterii de cumpărare.

Stephane Batoux, directorul general al Albalact, este optimist cu privire la evoluţia României anul viitor, însă spune că firmele vor găsi mai greu angajaţi în special în zona de middle management şi entry level pentru că toate companiile sunt pe creştere şi vor să angajeze, dar şi pentru că sunt tineri care preferă să plece în străinătate.

„Activăm într-un mediu foarte pozitiv pentru business. Nu am auzit niciun CEO care să se plângă de rezultate. Însă anul viitor o să fie o provocare importantă pe resurse umane. E clar că vor fi tensiuni în ceea ce priveşte recrutarea, salariile sau în a păstra talente. Asta se întâmplă pentru că toate companiile cresc“, spune Stephane Batoux, care conduce de anul trecut cel mai mare producător local de lactate cu afaceri de 475 de milioane de lei.