Producţia de maşini atinge minimul acestui an în octombrie

Autor: Bogdan Alecu 19.11.2015
Producţia de autoturisme în cele două uzine Dacia şi Ford a scăzut în octombrie cu aproape 28% faţă de perioada si­milară a anului trecut, la 30.421 de unităţi, potrivit da­telor Asocia­ţiei Producă­torilor şi Importato­rilor de Automobile (APIA). Dintre acestea, 27.219 au fost produse de Dacia, în scădere cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut şi 3.202 de Ford, în creştere cu 26% faţă de perioada similară a anului trecut.
 
„Producţia de vehicule corespunzătoare lunii octombrie este inferioară aceleiaşi luni din 2014 din cauza unei diferenţe de zile lucrate. În anumite sâmbete nu s-a lucrat pe fondul unor dificultăţi de aprovizionare cu componente. Producţia totală a Dacia în 2015, se va situa la un nivel similar celei din 2014“, au spus reprezentanţii Direcţiei Comunicare a Group Renault România.
 
Pentru prima dată în acest an producţia a fost susţinută de uzina Ford de la Craiova, americanii punctând un avans, în timp ce până acum declinul producţiei lui B-Max era com­pensat de creşterile de la Mioveni.  Oficialii Dacia nu au oferit niciun comentariu pe această te-mă până la închiderea ediţiei. Declinul din octombrie a fost atât de puternic încât a tras în jos producţia din întreg anul.