Prodplast a vândut acţiuni de 4 milioane de lei la SIF Oltenia

Autor: Roxana Pricop 20.11.2015

Producătorul de mase plastice Prodplast Bucureşti (simbol bursier PPL), controlat de Florin Pogonaru, a vândut un pachet de 2,3 milioane de acţiuni la SIF Oltenia (SIF5), pe care a încasat 4 milioane de lei. Acţiunile reprezintă 0,39% din capitalul SIF-ului. 

Tranzacţia s-a încheiat pe 18 noiembrie şi a fost intermediată de Raiffeisen Bank. Vânzarea de acţiuni are loc în contextul în care relaţiile dintre Tudor Ciurezu, preşedintele SIF5, şi omul de afaceri Florin Pogonaru, în trecut unul dintre cei mai mari acţionari persoane fizice ai SIF-ului, s-au răcit în ultimul timp.

În această vară, SIF Oltenia şi-a marcat ieri exit-ul din firmele Prodplast Imobiliare (PPLI) şi Nord SA (NORD), controlate de omul de afaceri Florin Pogonaru, cu care preşedintele SIF-ului s-a aflat în conflict pe seama modalităţii de finanţare şi realizare a mallului Veranda din zona Obor. Acţiunile PPLI vândute de SIF5 au fost cumpărate de SIF Moldova. Însă SIF5 şi-a menţinut participaţia de 27,5% din capitalul Prodplast.