Ilia, Siveco: Obiectivul nostru este să reluăm curba de creştere

Autor: Adrian Seceleanu 25.11.2015

După un an de la cutremurul provocat de arestarea pentru evaziune fiscală a fondatorului Irina Socol, compania de soft susţine că are un business stabil.

Siveco, unul dintre cei mai mari producători locali de software de pe piaţa locală, a reuşit să păstreze în anul care a trecut după şocul reţinerii şi ulterior condamnării la închisoare pentru evaziune fiscală a cofondatorului Irina Socol toate contractele mari din portofoliu şi să câş­tige şi peste 250 de contracte noi. În aceste con­diţii compania va încheia acest an cu o cifră de afaceri apropiată de cea din anul precedent, res­pectiv o scădere de 3,5% în raport cu busi­nessul de 58 mil. euro din 2014.

„Siveco îşi va face targetul, adică afaceri de aproximativ 56 de milioane de euro. Vom avea pro­fitul nostru tipic, undeva în jur de 5-6%, şi acesta este conform cu estimarea de la început de an“, a declarat pentru ZF Florin Ilia, mana­ge­rul care a preluat la finele anului trecut, din mers, administrarea companiei de software. După experienţa prin care a trecut compania din septembrie 2014 încoace, când a izbucnit scan­dalul în care Irina Socol a fost în prim-plan, şe­ful Siveco simte nevoia să îşi exprime pru­denţa: „Bat în lemn, dar acesta este forecastul“.