Bucureştiul, la al treilea primar în două luni

Ziarul Financiar 26.11.2015

Răzvan Sava, consilierul general din partea PNL, a fost ales ieri primar interimar al Capitalei după ce, cu o zi înainte, Ştefănel Marin (UNPR), primar general interimar desemnat prin votul consilierilor în urma arestării lui Sorin Oprescu, fusese demis din această funcţie.

Demiterea lui Marin a fost motivată de consilieri prin faptul că el nu a gestionat cum se cuvine bugetul primăriei şi nu a intervenit la timp pentru remedierea situaţiei grave de la Radet, societate care beneficiază de subvenţii de peste 500 mil. lei anual, dar care şi aşa are dificultăţi financiare enorme şi a fost în pericol de a întrerupe, zilele trecute, furnizarea agentului termic în Capitală.

Primăria generală a Bucureştiului are un buget total de peste 4 mld. lei anual, din care bugetul de investiţii înseamnă în jur de 30% din totalul veniturilor. Veniturile bugetului Primăriei Generale provin, în proporţie de 70%, din impozitele încasate din veniturile salariale ale celor care lucrează în Bucureşti pentru că legea finanţelor publice locale spune că 72 de procente din veniturile bugetare obţinute din impozitul pe venitul salarial merg spre administraţiile locale.

Răzvan Sava, este inginer şi este cosilier general din 2012. Este absolvent al Facultăţii de Energetică – Universitatea Politehnică Bucureşti (1995) şi până acum a ocupat diverse funcţii de conducere la mai multe societăţi comerciale. Potrivit declaraţiei sale de avere, Sava are un teren agricol de 480 de metri pătraţi, în oraşul Pantelimon şi un apartament de 140 metri pătraţi. Noul primar interimar al Capitalei mai deţine un autoturism Jaguar, fabricat în 2006. Sava are datorii de 190.000 de euro.