Vector Watch obţine a treia finanţare, de 5 mil. dolari, iar banii vin tot din România

Autor: Adrian Seceleanu 26.11.2015

Gecad Group a condus runda de investiţii, cu 2 mil. $, urmat de fondul 3TS Catalyst România cu 1,5 mil. euro (1,6 mil. $) şi o serie de investitori privaţi - Mihai Popescu plus co-fondatorii eMag Radu Apostolescu şi Bogdan Vlad, care au pus diferenţa de 1,4 mil. $.

Compania Vector Watch, cel mai mare pariu tehnologic şi comercial al unor antreprenori români în industria globală a gadgeturilor purtabile, care a lansat în doi ani de la înfiinţare o colecţie de 12 smartwatch-uri, a obţinut o nouă finan­ţare - a treia, în valoa­re de 5 milioane de do­lari, care va fi utilizată pentru extinderea biroului din SUA şi dezvoltarea produsului.

Transferată la Londra la scurt timp de la prima finan­ţare de 0,5 mil. euro a Gecad, din iulie 2014, Vector Watch nu a atras cei 5 mi­lioane de dolari de la investitori inter­na­ţionali, chiar dacă produsul s-a lansat pe pieţe cheie precum SUA şi Marea Britanie, ci de la antreprenori şi fonduri din România.

La rundă au participat Gecad Group (2 mil. $), fondul 3TS Catalyst România (1,5 mil. euro - 1,6 mil. $), Mihai Popescu şi cofondatorii maga­zi­nului online eMag Radu Aposto­lescu şi Bogdan Vlad (care au pus diferenţa de 1,4 mil. $). Reprezentanţii Gecad au menţionat despre Mihai Popescu că are "experienţă de 23 de ani în dezvoltarea de platforme informatice şi servicii de IT".