Barack Obama a fost păzit de 60 de agenţi de securitate la filmarea episodului „Running Wild” cu Bear Grylls

Autor: Roana Rotaru 03.12.2015

Preşedintele SUA, Barack Obama, a mâcat un somon care a fost pe jumătate mestecat de urs, iar apoi abandonat. Scena a făcut partea din filmarea unui episod a emisiunii lui Bear Grylls „Running Wild”, o emisiunea despre tehnici de supravieţuire.

Bear Grylls a povestit despre cum preşedintele Obama a încălcat regulile de securitatea impuse de serviciile secrete ca să răspundă tuturor provocărilor la care a fost supus în drumeţia lui prin regiunile sălbatice din Alaska. În tot acest timp cât a durat filmarea unui episode special din „Running Wild”, echipa de securitate a preşedintelui a stat ca pe ace.   

„A fost un show diferit datorită celor 60 de agenţi ai serviciilor secrete şi a elicopterelor care survolau deasupra noastră, dar Barak Obama este un om cu picioarele pe pâmânt care nu ar fi putut fi  mai cumsecade.” a declarat Bear Grylls în emisiunea radio americană Absolute Radio Christian O’Connell Breakfast Show.

Deşi preşedintele nu avea voie să mănânce sau să bea nimic fără aprobarea bucătarului, în ziua aceea a făcut o excepţie pentru că a vrut să se implice: „Bear e un bucatar mediocru, dar a fost incurajator ca am mancat ceva cunoscut. Dar putea sa omita partea cu somonul mancat de urs", a spus presedintele SUA care era totuşi bucuros că ceea ce  mâncat nu avea picioare.

Barack Obama a fost primul preşedinte american care a primit sfaturi despre supravieţuire de la celebrul prezentator TV britanic, care le-a făcut, recent, pe actriţele Kate Hudson, Kate Winslet şi Michelle Rodriguez să îşi atingă limitele fizice, în cel de-al doilea sezon al emisiunii sale.  Acum Obama se află în ultimul an din mandatul său, urmând să aibă loc alegeri prezidenţiale în 2016.