Piaţa serviciilor de recrutare şi muncă temporară s-a triplat. „Companiile medii îşi fac curaj şi încep investiţii de la zero în România“

Autor: Adelina Mihai 04.12.2015

Piaţa serviciilor de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar a ajuns la 290 de milioane de euro în 2014, fiind de 2,6 ori mai mare decât în 2008, ca urmare a „exploziei“ de recrutări făcute cu angajaţi închiriaţi, arată o analiză realizată de echipa platformei de consultanţă www.manageranticriza.ro.

„Rata de creştere a pieţei de recrutare şi plasare de forţă de muncă din Ro­mâ­nia a fost mai mare decât cea de creştere a PIB-ului. Această situaţie a fost determinată de dezvol­tarea segmentului de în­chiriere de forţă de muncă în regim temporar, ca urmare a imposibilităţii companiilor de a-şi crea strategii de business pe termen lung. Totuşi, piaţa de recrutare şi plasare de forţă de muncă pe perioadă nedeterminată evo­luează, de regulă, în corelaţie cu evoluţia PIB-ului, cu investiţiile străine şi cu chel­tuielile guvernamentale“, a spus Cristian Bişa, pro­prietarul companiei care adminis­trează platforma de consultanţă www. manager­­anticriză.ro, activând în domeniul con­sultanţei de afaceri, producţiei şi co­mer­cializării de software financiar şi managerial.