Swatch pune în secret la păstrare brevete pentru ceasuri inteligente

Autor: Bogdan Cojocaru 11.12.2015

Încă de când smartwatch-urile au început să ajungă pe piaţă, Nick Hayek, CEO-ul celebrului producător elveţian de ceasuri de lux Swatch, a minimalizat importanţa lor, spunând că aceste dispozitive nu reprezintă o ameninţare pentru afacerea pe care o conduce. Însă Hayek nu vrea să-şi asume riscuri, scrie Bloomberg.

Swatch a introdus în ultimii ani în SUA şi alte ţări 173 de cereri de înregistrare a unor brevete legate de ceasurile inteligente şi cele cu conectivitate la dispozitive electronice. Cele mai multe cereri au fost introduse după 2012, potrivit Envision IP, o firmă de avocatură specializată pe brevete.

În timp ce înregistrarea agresivă de brevete este o strategie vitală de protecţie în industria tehnologiei, predispusă la litigii, Envision sugerează că Swatch pune fundaţiile unei linii de ceasuri inteligente. Compania elveţiană a dezvoltat şi brevetat circuite şi hardware care-i vor permite să introducă un smartwatch sub brand propriu fără a fi nevoită să intre în parteneriat cu producător din industria telecom, spun avocaţii de la Envision.