Banca Mondială a plătit 1,5 mil. euro pentru 2% din integratorul IT Teamnet

Autor: Oana Stupinean 11.12.2015

International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale şi-a mărit participaţia în cadrul integratorului IT Teamnet cu 2%, în urma unei majorări de capital de 1,5 mil. euro la care a avut cea mai mare contribuţie, de 1,36 mil. euro.

IFC şi-a mărit astfel participaţia de la 8,33% până la 10,35%. La majorarea de capital a contribuit şi Black Sea Trade and Development Bank, care a plătit 125.000 de euro pentru 0,2% din companie. "Investiţiile International Finance Corporation şi Black Sea Trade and Development Bank reconfirmă alinierea strategiei de extindere internaţională a grupului cu planurile de dezvoltare ale celor două instituţii supranaţionale“, spune Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group.

Compania Teamnet International, cunoscută în special pentru numeroasele contracte câştigate cu statul, a înregistrat anul trecut afaceri de 338 mil. lei, în creştere cu 18,5% faţă de anul anterior, conform datelor depuse de firmă la Ministerul Finanţelor.

Firma a obţinut un profit net de 14,2 milioane de lei, în creştere cu 4%, şi a avut un număr mediu de 207 angajaţi, cu 36 mai mulţi faţă de anul anterior. Teamnet International face parte din Teamnet Group, care a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 93 de milioane de euro în 2014 şi are 800 de angajaţi.