Ciocolata „Batonul Copilăriei“ a ajuns din Sibiu în SUA şi Italia

Autor: Mădălina Panaete 23.12.2015

Producătorul de dulciuri Pan Food din Sibiu  ex­portă ciocolata de casă „Batonul Copilăriei“ sau nuga „Cindrel“ în ţări precum Italia, Franţa, Spania, Marea Brita­nie sau Germania, dar şi în SUA sau în Canada.

„Avem o cifră de afaceri de aproximativ 3 milioane de euro anual, din care 15% reprezintă vânzări la export. (...) În următorii ani vrem să ne consolidăm poziţia fruntaşă câş­tigată cu greu pe piaţa din România şi să creştem valoa­rea vân­zărilor la export“, spune Ioan Stânea, 46 de ani, ad­mi­nistratorul producătorului din Sibiu. El a fondat împreună cu Gheorghe Pristavu, 43 de ani, producă­torul de dulciuri în urmă cu apro­ximativ 15 ani. Pan Food de­ţine o fabrică în parcul industrial Şura Mică din Sibiu, dar antreprenorii vor să-şi dez­­volte afacerea şi in­ten­ţio­nează să construiască un nou spaţiu de producţie cu aju­torul fondurilor europene. Ei vor să acceseze fonduri în va­­loare de 1,2 milioane de euro. În prezent, compania are în portofoliu produse pre­cum salam de biscuiţi, cio­colată de casă, nuga, pră­jituri sau alte produse zaha­roase sub branduri precum Batonul Copilăriei, Cindrel, Şureanca sau Lica.

Pan Food din Sibiu concurează pe piaţa dulciurilor cu alţi producători locali precum End-Ibo, Tano Prod, dar şi cu ju­cători mari precum Kandia Dulce sau Mondelez România.