Video ZF Live. Mişu Negriţoiu, preşedinte ASF: E mult spus că asigurătorii au făcut abuzuri, este de fapt o reaşezare a pieţei

Autor: Roxana Rosu 23.12.2015

E mult spus că asigurătorii au făcut abuzuri, este de fapt o reaşezare a pieţei, iar creşterea reală a primelor la transportatori nu a depăşit 20-30%, la creştere medie de 600 lei, a spus la ZF Live Mişu Negriţoiu, preşedinte ASF.

”Asigurătorii nu au triplat primele. Nu e adevărat. Oferta e ceva, prima reală e altceva. Majorarea reală la prima de asigurări RCA este  600 lei media şi creşterea este de până la 20-30% la transportatori, mult mai mică la persoane fizice. Oferta e altceva, ea poate fi dată de cineva care nu vrea să facă RCA şi dă un preţ ca sa îl refuzi”.

Negriţoiu a mai spus că majorarea de 50%, stabilită ca limită cu asigurătorii, e o medie a ofertelor date transportatorilor în ultima vreme. 

”Ei au protestat faţă de o situaţie ipotetică. Nu am îngheţat creşterea, asigurătorii au suficient spaţiu până la 50%. Dacă o firmă are nevoie de o creştere de 75% sau 100%  pe RCA înseamnă că nu e profitabil şi trebuie să renunţe la produs sau să refacă oferta”.