La mulţi ani clasei de business. ZF proclamă 2016 “Anul antreprenorilor”

Ziarul Financiar 01.01.2016
 

 



Ziarul Financiar proclamă 2016 “Anul Antreprenorilor”, pentru că este timpul ca economia românească să îşi descopere noua forţă care să o ducă mai departe.

Pariul pe viitor, pe noua generaţie de antreprenori, a fost din 2007 o prioritate pentru ZF. În anul integrării în UE, ZF a adunat 100 de afaceri de la zero. Sunt 100 de poveşti care au rămas în business. Demersul a fost continuat cu proiecte editoriale în fiecare an, pentru că economia românească a avut parte de start-up-uri valoroase, pornite de oameni tineri care au reuşit să îşi crească business-urile sau chiar să atragă parteneri fonduri din străinătate.

De partea cealaltă, la nivel declarativ companiile mici şi mjilocii au fost întotdeauna o prioritate în discursurile guvernelor de la Bucureşti, însă fără politici coerente România a rămas codaşa Uniunii Europene, cu doar 24 de companii mici şi mijlocii la mia de locuitori, faţă de media din UE de 41 la mie.

Sătui să mai ceară sprijin, tinerii antreprenori au luat planurile de afaceri de pe hârtie şi le-au pus în aplicare, convinşi că pot deveni oameni de afaceri în România.

Poveştile lor sunt scrise în paginile ZF, pe www.zfcorporate.ro, pe www.zf.ro sau au fost spuse în direct în cadrul emisiunilor de business ZF Live.