Fondul american J.C.Flowers renunţă să mai preia Banca Carpatica, iar conducerea băncii din Sibiu a început negocierile cu un alt investitor

Autor: Cristian Hostiuc 30.12.2015

Banca Carpatica a anunţat miercuri seară pe Bursa de Valori Bucureşti că fondul american de investitii J.C. Flowers  a declinat invitaţia de a participa la capitalizarea băncii din Sibiu.

În aceste condiţii, directoratul bancii “a identificat şi a început negocierile cu un alt potenţial investitor  ce deţine resurse pentru la participa la majorarea de capital a băncii prin intermediul unui plasament privat, sub rezerva anumitor condiţii” a declarat Johan Gabriels, directorul general al Băncii Carpatica.

Fondul american a renunţat la Carpatica pentru că nu a putut să cumpere Piraeus Bank România. Totuşi, Fondul a afirmat că în cazul în care circumstanţele se vor schimba, iar banca din Sibiu va fi interesată de infuzia de capital nou “suntem deschişi pentru a discuta o astfel de oportunitate”.

Banca Carpatica, controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea trebuie neapărat să găseasca un investitor care să vină cu o infuzie de capital.

Banca Transilvania ar putea fi în pole-position şi de asemenea şi Raiffeisen Bank care, în trecut, a fost în data-room la banca din Sibiu.