Agricultura ecologică câştigă tot mai mult teren. Suprafaţa agricolă „verde“ a crescut cu 60% în patru ani

Autor: Mădălina Dediu Panaete 04.01.2016
Suprafaţa agricolă cultivată cu cereale sau legume ecolo­gice a crescut cu aproape 60% în perioada 2010-2014, tot mai mulţi antreprenori sau multi­naţionale pariind pe produse „verzi“, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la Ministerul Agriculturii.
 
Astfel, în 2014 suprafaţa totală din agricultura ecologică a ajuns la aproape 290.000 de hectare, cu circa 100.000 mai mult decât în anul 2010. Pe de altă parte, suprafaţa agricolă „verde“ s-a redus cu 1.000 de hectare în 2014 faţă de anul precedent.
 
Cu toate acestea, mai puţin de 1% din suprafaţa agricolă totală de 13 milioane de hectare din România este cultivată cu cereale, legume sau viţă-de-vie ecologice.
 
Pe de altă parte, numărul antreprenorilor sau al multi­naţionalelor care au pariat pe acest tip de agricultură a crescut de aproape cinci ori în perioada 2010-2014, până la aproape 14.500 de operatori. Acest lucru arată că există un interes tot mai mare pentru produsele ecologice şi în România, deşi această piaţă este încă una de nişă.