Grupul american Heitman a încasat 10 mil. euro pentru nouă terenuri pe care funcţionează magazine Lidl

Autor: Cristina Rosca 11.01.2016

Grupul american Heit­man, una dintre cele mai discrete prezenţe de pe piaţa imobiliară din România, a vândut către fondul britanic de investiţii First Pro-perty nouă tere­nuri pe care sunt amplasate magazinele discounterului german Lidl, potrivit surselor din piaţă.

Tranzacţia, cu o valoare de 10,5 milioane de euro, înseamnă pentru americani încă o vânzare după ce în primăvara anului trecut au cedat cehilor de la CTP un proiect logistic de lângă Bucureşti. Ei au mai fost implicaţi în proiectul imobiliar Cortina Residence împreună cu grupul italian Cefin, însă apoi, în vara lui 2013, terenul şi structura începută a proiectului rezidenţial au fost cumpărate de un alt investitor.

Ame­ricanii s-au retras astfel treptat din proiectele pe care le deţineau local, potrivit ZF. Grupul Heitman este unul discret, despre care există puţine informaţii. Chiar şi pe site-ul propriu datele disponibile sunt la fel de puţine. Aici apare in­formaţia potrivit că­reia Heitman are acti­vitate în România, însă nu sunt disponibile activele sau pro­iectele în care americanii sunt implicaţi. Contactaţi de ZF, oficialii companiei nu au răspuns până la în­chiderea ediţiei pen­tru a oferi date despre acti­vitatea din România sau despre ultima tranzacţie realizată cu britanicii de la First Property.