La ce să ne aşteptăm de la ING Bank în acest an

Autor: Claudia Medrega 11.01.2016
ING Bank, sucursala locală a grupului olandez cu acelaşi nume, va continua strategia de dezvoltare organică în perioada următoare, în condiţiile în care există încă motoare de creştere, fără a exclude eventuale achiziţii sau oportunităţi de consolidări, după cum au declarat liderii băncii.
 
ING, care operează pe piaţa locală ca sucursală a grupului olandez cu acelaşi nume, şi-a crescut cu 50% activele bilanţiere în ultimii cinci ani, iar la finalul anului trecut a ajuns să ocupe locul şapte în sistemul bancar.
 
Unul dintre obiectivele posibile pentru acest an este menţinerea băncii pe profit. În primele nouă luni de anul trecut, banca a raportat un profit net de 251 mil. lei în condiţiile creşterii cu două cifre a activităţii de creditare. Soldul creditelor se ridica la finele lunii septembrie la 13 mld. lei, în creştere cu 21% faţă de aceeaşi lună din 2014, cu o contribuţie echilibrată a segmentelor retail şi corporate, în timp ce creditarea pentru întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) a contribuit cu 25%. Segmentul clienţilor companii mici şi mijlocii a intrat în aria de interes a băncii abia în ultimii ani, însă a devenit principala zonă de interes pentru olandezi, alături de retail, având în vedere că potenţialul de creştere pe corporate este limitat.