Lidl se asociază cu cel mai important antreprenor din construcţii într-un proiect de 20 mil. euro

Autor: Cristina Roşca 13.01.2016

Retailerul german Lidl, prezent pe piaţa locală cu un total de aproape 200 de magazine de tip discount, va investi 20 de milioane de euro în construcţia unui depozit în vestul ţării, la Lugoj, judeţul Timiş. Acesta va fi al patrulea al companiei şi va măsura 4,5 hectare, fiind amplasat pe un teren cu o suprafaţă totală de 14 hectare.

Depozitul va fi construit de firma Bog’Art, controlată de omul de afaceri Raul Doicescu care a fost în 2014 al doilea cel mai mare constructor local după cifra de afaceri. Cel mai mare constructor după cifra de afaceri din 2014 este grupul austriac Strabag.

Reprezentanţii Lidl spun că un factor important în alegerea locaţiei l-a constituit proximitatea faţă de autostrăzile A1 şi A6, logistica fiind unul dintre elementele cheie în strategia de dezvoltare a reţelei de magazine. Acest depozit va gestiona şi asigura transportul produselor către magazinele din zona de Sud-Vest a ţării, permiţând astfel o aprovizionare optimizată a acestora.

„Ritmul rapid de extindere a companiei şi necesitatea aprovizionării zonei de Sud-Vest a României au impus dezvoltarea acestui proiect pentru care am ales serviciile unei firme româneşti, cu expertiză în construcţii de o asemenea anvergur,” a declarat Sergiu Fală, director naţional de expansiune şi servicii centrale, membru în Consiliul de Conducere Lidl România.

În noul depozit vor lucra 100 de oameni care se vor adăuga celor 4.200 pe care compania îi are deja.

Lanţul de magazine de tip discount Lidl a terminat anul cu 192 de magazine după nouă deschideri. Numărul de deschideri a fost sub estimările iniţiale, de peste zece magazine noi în 2015. Afacerile Lidl au fost de circa 800 mil. euro în 2014, iar oficialii discounterului spuneau că nu mai e mult până la pragul de 1 mld. euro, fără a înainta însă un orizont de timp.