Avocaţii de la Nestor se aliază cu o firmă de consultanţă în preţuri de transfer

Autor: Claudia Medrega 18.01.2016

Multinaţionalele încep să fie controlate din ce în ce mai mult de ANAF pe preţurile de transfer, o piaţă de câteva miliarde de euro pe an, prin care se diminuează baza impozabilă din România.



Nestor Nestor Diculescu Kings­ton Petersen (NNDKP) şi Transfer Pricing Services (TPS), prin­cipalul con­sultant fiscal independent în domeniul preţurilor de transfer, au parafat un parteneriat strategic, pregătindu-se pentru schimbarea de paradigmă fiscală ce va urma la nivel naţional şi interna­ţional, care va duce la intensificarea controalelor Fiscului legate de preţurile de transfer.

NNDKP estimează că serviciile con­jugate legal& tax& transfer pri­cing pe care le va promova în urma acestei alianţe vor duce la creşterea cu circa 10% pe segmentul de con­sultanţă fiscală şi preţuri de transfer.

Controalele realizate de in­spec­torii fiscali în legătură cu do­sa­re­le de preţuri de transfer s-au intensi­ficat în ul­ti­mii ani.

Alianţa strategică vine după ce în 2014 NNDKP a integrat serviciile de consultanţă fiscală cu cele juridice, fiind prima casă de avocatură din România care a făcut acest pas.

NNDKP, în cei 25 de ani de pre­zenţă pe piaţa locală, şi-a format un portofoliu de clienţi internaţionali, iar o parte dintre aceştia au început să apeleze şi la serviciile de consultanţă fiscală. Divizia de consultanţă fiscală a NNDKP a fost lansată în noiembrie 2008. Iar Transfer Pricing Services şi-a început activitatea în primăvara anului 2009.