Atenţie ce postaţi pe Facebook! Aceşti oameni au primit ani grei de închisoare pentru fotografii postate pe reţeaua de socializare

Ziarul Financiar 18.01.2016

Postarea unei fotografii pe Facebook poate atrage consecinţe extrem de neplăcute – mai ales dacă eşti un fost deţinut şi în selfie apari cu o armă, potrivit Business Insider.

Un judecător din Statele Unite l-a condamnat pe un bărbat la 15 ani de închisoare pentru port ilegal de armă, în condiţiile în care era un fost deţinut.

Bărbatul a postat în octombrie 2013 o fotografie pe Facebook în care ţinea un pistol de calibru .45. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, Allah Farrad, a avut două condamnări anterioare pentru port ilegal de armă.

Totuşi, nu doar deţinuţii pot avea probleme. O fotografie ”greşită” poate avea consecinţe atât asupra carierei, vieţii personale sau obţinerii jobului dorit. Tot mai mulţi recruiteri verifică profilul candidaţilor de pe reţelele de socializare – Facebook fiind prima pe care se uită.

Americanul nu este singurul care a avut probleme în urma postării unei fotografii pe Facebook. Mai sunt cel puţin 10 alte exemple de oameni care au fost arestaţi în urma postării unor imagini compromiţătoare.

 

 

Justin Bahler, 21, a postat pe Facebook o fotografie cu o armă automată după ce a jefuit o bancă. Poliţiştii l-au recunoscut după poza de pe Facebook şi filmarea din bancă. 

Două femei şi-au făcut acest selfie îniante să jefuiască un restaurant în Suedia. Deşi purtau mască, din moment ce au postat selfie-ul pe pagina personală de Facebook acestea au putut fi identificate. 

Un britanic şi-a făcut acest selfie în timp ce jefuia o locuinţă. Fotografia a fost făcută cu telefonul victimei, şi din greşeală a trimis-o la mai multe contacte din telefon. Unul dintre prietenii celui jefuit a sunat la poliţie.