FP: Ministerul Economiei a amânat decizia privind listarea Salrom

Autor: Alina Oprea 19.01.2016

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Salrom a decis săptămâna trecută să amâne decizia privind listarea companiei. Ministerul Economiei deţine 51% din capitalul social, iar FP are 49%.

"Fondul Proprietatea a votat în favoarea listării, dar Ministerul Economiei, acţionarul majoritar, a solicitat încă o amânare pentru a obţine clarificări suplimentare din partea companiei. Din moment ce Fondul a făcut mereu eforturi să fie cooperant şi să aibă o abordare constructivă, în special în cazul unei subiect atât de important precum listarea, a trebuit să acceptăm amânarea adoptării unei decizii într-o AGA viitoare, faţă de alternativa respingerii listării de către Minister, care era a doua opţiune în mandatul pentru AGA de vineri, în condiţiile în care reprezentantul Fondului Proprietatea nu era de acord cu amânarea acestei decizii", a declarat într-un comunicat Greg Konieczny, vicepreşedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group şi manager de fond al Fondului Proprietatea.

FP arată că decizia va reprezenta un prim pas în procesul de pregătire a ofertei publice iniţiale, care "are numeroase avantaje pentru Salrom şi acţionarii săi".

"Având în vedere schimbările recente de pe scena politică, sperăm că singurul motiv pentru această nouă amânare a fost faptul că noul ministru, domnul Costin Borc, se află în funcţie de prea puţin timp pentru a putea lua această decizie. Fondul Proprietatea îl încurajează pe ministrul Borc să susţină această listare din moment ce este una dintre cele mai bune si facile decizii pe care le poate lua pentru a transforma Salrom într-una dintre cele mai cunoscute companii din industria europeană a sării, un lucru binemeritat de către România", a mai spus Konieczny.

Salrom, singurul producător de sare autorizat la nivel naţional, are şapte sucursale: Exploatarea Minieră Râmnicu Vâlcea şi salinele Slănic, Ocna Dej, Ocna Mureş, Târgu Ocna, Praid şi Cacica.