Carlo Vivaldi, Unicredit: Vrem să creştem organic în România, nu vrem să investim în achiziţia altor bănci, dar ne uităm la toate oportunităţile care apar de vânzare de portofolii de credite

Autor: Cristian Hostiuc 20.01.2016

Carlo Vivaldi, şeful Unicredit pentru Europa Centrală şi de Est, spune că în România creşterea băncii va fi organică, dar se vor uita la toate pachetele de credite bune care pot apărea la vânzare.

“Nu vrem să investim în achiziţia altor bănci, dar ne uităm la orice fel de oportunitate de cumpărare de credite care apar la vânzare, cum a fost cazul RBF”, a menţionat Vivaldi într-o discuţie cu ZF.

Pentru Unicredit, România este o piaţă unde strategia grupului este de a creşte. “România este un loc unde vrem să fim prezenţi.”

La finalul anului trecut ,Unicredit România a vândut un pachet de credite neperformante de peste 300 mil. euro către grupul polonez  Kredyt Inkaso.

“Vrem să ne reducem ponderea creditelor neperformante pentru a da libertate şi pentru a elibera resurse pentru creştere.”

Pentru el, principala problemă în acest moment în România este legea dării în plată care poate atrage o lipsă de încredere.

Unicredit este în top zece bănci din România, iar anul trecut a preluat controlul integral după ce a cumpărat partea deţinută de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Vivaldi, prezent la Viena, la Conferinţa Euromoney le-a spus investitorilor că Europa Centrală şi de Est are perspective bune de creştere economică, peste Europa de Vest şi din acest motiv grupul italian va aloca mai mult capital aici.

Unicredit este cel mai mare jucător din Europa Centrală şi de Est, urmat de grupul Erste.

Unicredit deţine în Austria una dintre cele mai cunoscute bănci, Bank Austria.