Divizia de imobiliare a grupului Inter Ikea cumpără un teren de 48 hectare în zona Siseşti din sectorul 1

Autor: Marius Oncu 20.01.2016

Vastint România, parte a diviziei imobiliare a grupului Inter Ikea, francizorul pentru magazinele Ikea, a cumpărat un teren de 48 de hectare în sectorul 1, pe Şoseaua Gheorghe Ionescu Siseşti, şi are în vedere dezvoltarea unui proiect mixt, predominant rezidenţial.

În zonă se află facilităţi precum Băneasa Shopping City, pădurea Băneasa şi Aeroportul Otopeni.

De asemenea, un proiect deja în desfăşurare, ce vizează sectorul 1 şi zona Străuleşti, prevede realizarea unui sistem de transport integrat, complet cu staţie de metrou, autobuze şi microbuze, precum şi facilităţi park-and-ride.

"Tranzacţia reprezintă o investiţie strategică pe termen lung, ce are în vedere dezvoltarea unui proiect mixt, predominant rezidenţial. În perioada care urmează vom începe să lucrăm la planificarea urbană", a declarat directorul general al Vastint România, Antoniu Panait.

Vastint România deţine încă două proiecte importante în Bucureşti: Timpuri Noi Square, amplasat în sectorul 3, cu până la 100.000 metri pătraţi de spaţii de birouri clasa A şi comerciale precum şi 50.000 metri pătraţi de spaţii rezidenţiale planificate şi Business Garden Bucharest, situat în sectorul 6, ce va aduce pe piaţa locală 41.000 metri pătraţi de birouri clasa A şi spaţii comerciale.

Vastint Vastint Holding face parte din divizia imobiliară a Inter Ikea.

Vastint administrează proprietăţi dezvoltate în şapte ţări: Olanda, Polonia, România, Belgia, Lituania, Letonia şi Marea Britanie, fără legătură cu operaţiunile comerciale ale Ikea. Vastint nu dezvoltă magazine Ikea.

Afacerile Inter Ikea sunt organizate în trei divizii, cea mai importantă fiind cea de franciză.

Divizia Francize (Inter Ikea Systems), proprietarul Conceptului Ikea, asigură în regim de franciză sisteme, metode şi soluţii operatorilor de francize la nivel global pentru marketingul şi vânzarea produselor Ikea, sub brandurile Ikea.

Inter Ikea are, de asemenea, o divizie imobiliară şi una financiară.

Ikea Group (operatorul magazinelor Ikea) şi alţi francizaţi plătesc Inter Ikea Systems pentru dreptul de a folosi sistemele şi metodele Ikea.

Inter Ikea Group şi Ikea Group sunt companii separate.

Divizia de retail a Ikea Group este reprezentată în România printr-un magazin, deschis în Bucureşti în 2007, iar grupul a cumpărat recent terenul pentru al doilea magazin, tot în Bucureşti.

Ikea România a avut vânzări de 424,5 milioane de lei, sumă care nu include TVA, în anul de catalog septembrie 2014 - august 2015, în creştere cu 12,37% faţă de anul precedent, evoluţia fiind generată în principal de segmentul de dormitoare.

Cea mai mare parte a vânzărilor Ikea (84%) este dată de magazinul de mobilă şi decoraţiuni, restul vânzărilor fiind generate de restaurant şi de magazinul online.