Vicele SIF Moldova şi-a rotunjit deţinerile de acţiuni

Autor: Roxana Pricop 25.01.2016
Liviu-Claudiu Doroş, vice­pre­şe­dintele şi directorul general adjunct al SIF Moldova (SIF2), a cumpărat un pa­chet de 60.000 de acţiuni la SIF în şedinţa de joi, 21 ianuarie.

Tranzacţia a fost intermediată de SSIF Broker, iar preţul la care s-a în­cheiat achiziţia a fost de 0,6393 lei/uni­­tate, apropiat de cel cu care titlurile SIF2 au deschis şedinţa de joi.

Vicepre­şe­din­tele SIF2 deţinea 3 mi­lioane de acţiuni la SIF, potrivit in­for­maţiilor din luna mai 2015, anterior majorării de capital derulate de SIF.

În mai anul trecut, el a cum­părat 2 milioane de acţiuni pe care a plătit 3,3 milioane de lei (preţ de 1,65 lei/titlu), profitând de exitul din acţio­na­riat al lui Octavian Radu, proprie­tarul lanţului de librării Diverta şi mem­bru neexecutiv în consiliul de administraţie al SIF-ului. Costel Ceocea, preşedintele şi directorul general SIF Moldova, avea un pachet de 212.213 acţiuni la SIF la 31 decembrie 2014.

SIF Moldova a încheiat anul 2015 cu un profit de 115,6 milioane de lei, al doilea cel mai mare din rândul SIF-urilor. Activele nete au urcat cu 10% până la 1,48 miliarde de lei. Cea mai mare investiţie din portofoliul SIF2 este pachetul de circa 8% deţinut din capitalul Băncii Transilvania, a doua cea mai mare bancă din sistem, cu o valoare de piaţă de peste o jumătate de miliard de lei.

Pentru acest an, SIF-ul are în plan începerea dezvoltării unui ansamblu rezidenţial pe unul din terenurile fostei fabrici de textile Ţesătoriile Reunite (TERU), societate pe care o contro­lează şi căreia i-a schimbat obiectul de activitate în dezvoltare şi promovare imobiliară.

TERU a primit în toamna anului trecut PUZ-ul din partea Primăriei Ca­pi­talei pentru un ansam­blu rezi­denţial format din şase blocuri pe strada Eufrosina Popescu nr. 61, situată în sectorul 3, Bucureşti. Terenul are o suprafaţă de 13.972 de metri pătraţi şi ar avea o valoare de 8,3 milioane de euro, potrivit calculelor ZF.