Philips numeşte un român la conducerea operaţiunilor din 11 ţări, inclusiv în România

Autor: Cristina Rosca 26.01.2016

Executivul român Alexandru Popescu (43 de ani) a preluat funcţia de director general al Philips pentru România şi ţările din Europa de Sud-Est, în total 11 pieţe, înlocuindu-l pe olandezul Robin van Rozen, potrivit surselor ZF. El se va ocupa de activitatea de import şi distribuţie a olandezilor, nu şi de cea de producţie.

Alexandru Popescu este, potrivit datelor ZF, al doilea executiv român al Philips în România, după Ilona Ceauşoiu, care a plecat din companie în 2011.

Oficialii companiei au confirmat numirea lui Alexandru Popescu în funcţia de director general al Philips pentru România şi ţările din Europa de Sud-Est.

După 2011 la conducerea operaţiu­nilor locale de circa 500 de milioane de lei în 2014 s-au aflat doi expaţi. Ultimul este olandezul Robin van Rozen, care timp de aproape trei ani a condus din poziţia de country manager operaţiunile de im­port şi distribuţie ale Philips în România şi care a preluat de la înce­putul acestui an funcţia de managing director pentru Marea Britanie şi Irlanda a diviziei de electroIT (consu­mer division) a Philips.