Infineon Technologies îşi extinde birourile din Novo Park la 7.500 mp

Autor: Bogdan Alecu 26.01.2016

Compania Infineon Technologies România, subsidiara locală a producătorului german de semiconductoare, a semnat pentru încă şapte ani cu parcul de birouri Novo Park deţinut de Genesis Development, ajungând la o durată record a contractului de închiriere care totalizează 19 ani. Contractul de prelungire s-a semnat cu doi ani înainte de expirarea acordului anterior şi este valabil până în 2024. 

Infineon Technologies România este prezentă în România din anul 2005, când a închiriat o suprafaţă de 2.300 de metri pătraţi în parcul de birouri Novo Park, situat în nordul Capitalei. După prelungiri repetate, prin acest contract compania se extinde cu încă 1.550 de metri pătraţi, ajungând la 7.500 de metri pătraţi şi ocupând în totalitate clădirea BC din cadrul Novo Park.

„Infineon Technologies România a investit peste 100 de milioane euro pe piaţa locală, începând din 2005, anul în care Centrul de Cercetare şi Dezvoltare a fost înfiinţat”, a declarat Jihad Haidar, Vice President şi Managing Director Infineon Technologies România. „Infineon România a crescut constant pe parcursul primilor 10 ani şi are astăzi o echipă de peste 300 de ingineri care dezvoltă semiconductoare şi sisteme inovatoare la nivel mondial. Suntem încrezători în viitorul nostru în România şi am găsit în Genesis Development un partener puternic, care ne poate oferi mediul de lucru optim pentru dezvoltare”, a explicat Jihad Haidar. 

Infineon Technologies s-a stabilit în România în luna aprilie a anului 2005, ca subsidiară a companiei Infineon Technologies Austria AG, parte a Infineon Technologies AG group. Centrul de cercetare şi dezvoltare Infineon România dezvoltă circuite electrice integrate, senzori pentru aplicaţii în industria componentelor auto şi cea industrială, precum şi sisteme de control pentru cipuri şi alte produse de securitate.

„După recordul înregistrat cu Hewlett-Packard care totalizează 18 ani de contract alături de Novo Park, am avut ocazia de a ne autodepăşi şi de a stabili un nou record de piaţă, 19 ani de parteneriat cu Infineon Technologies România”, a declarat Liviu Tudor, preşedintele şi fondatorul companiei Genesis Development. „Investim constant în parcurile noastre şi suntem întotdeauna flexibili şi promţi în relaţia cu clienţii noştri, oferind servicii la nivel de excelenţă”, a adăugat Liviu Tudor.

Novo Park este format din şapte clădiri de birouri, cu o suprafaţă de aproximativ 75.000 de metri pătraţi închiriabili. Complexul de birouri a obţinut certificarea BREEAM, cea mai relevantă acreditare la nivel global în ceea ce priveşte clădirile verzi, cu ratingul Very Good.

Printre chiriaşii Novo Park se numără: Hewlett-Packard (HP), Garanti Bank, Ringier, Sodexo, Yokagawa, Luxoft şi UniCredit.