Casa de avocatură Muşat&Asociaţii îşi reface echipa şi numeşte doi noi parteneri

Autor: Cristina Roşca 01.02.2016

Casa de avocatură Muşat&Asociaţii i-a numit pe Angela Mare şi Paul Buta în funcţia de parteneri, astfel că acum casa a ajuns la 21 de parteneri şi peste 100 de avocaţi, consultanţi fiscali şi practicieni în restructurare şi insolvenţe.

Decizia vine la câteva zile după ce din casa de avocatură Muşat & Asociaţii, una dintre cele mai vechi şi cele mai cunoscute de pe piaţa locală, s-au desprins avocatul partener Miruna Suciu, alături de alţi trei parteneri, precum şi o echipă de 16 avocaţi. Cei 20 vor să îşi dezvolte propria lor casă de avocatură, potrivit datelor ZF. La momentul acela, avocatul Gheorghe Muşat, fondatorul şi cel care conduce casa de avocatură Muşat & Aociaţii, nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect. Acum compania confirmă plecare a trei parteneri - Miruna Suciu, Luminiţa Popa şi Madălina Berechet - împreună cu un colaborator al firmei (Cleopatra Leahu).

Angela Mare lucrează pentru Muşat & Asociaţii de mai mulţi ani, având o experienţă profesională de peste 16 ani. Ea este specializată în litigii civile şi comerciale, contencios administrativ, precum şi litigii privind piaţa de capital şi achiziţii publice.

Paul Buta este doctor în drept şi asistent universitar la Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” şi are o experienţă juridică de peste 10 ani, fiind specializat în litigii civile şi comerciale şi, de asemenea, în dreptul concurenţei şi proprietate intelectuală.

Totodată, alţi trei avocaţi, specializaţi în diferite arii de practică, au fost promovaţi în poziţia de “Managing Associates”, aceştia fiind: Stefan Dudaş (Litigii & Arbitraje comerciale), Bogdan Lamatic (Drept penal/Criminalitate economico-financiară) şi Dana Căciulă - Stan (Litigii civile & comerciale), în timp ce alţi 8 avocaţi au fost promovaţi ca “Senior Associates”, respectiv: Adrian Chirvase (Dreptul penal al afacerilor), Pompilia Doană (Litigii civile & comerciale), Adina Pulbere (Drept penal), Valeriu Solcanu (Litigii), Ana Maria Teoc (Litigii), Vincenţiu Constantin (Litigii), Ramona Cîrlig (Arbitraj) şi Dana Buscu (Insolvenţă, Litigii). În ultimele trei săptămâni firmei i s-au alăturat şi alţi 15 avocaţi, dintre care trei definitivi.

Casa de avocatură Muşat&Asociaţii este una dintre cele mai importante de pe piaţa locală, cu afaceri estimate de ZF la circa 20 mil. euro.

 Casa de avocatură a avut de-a lungul anilor clienţi din mai multe domenii, de la energie la fast-food, fiind implicată în mai multe procese de privatizare ale companiilor locale. Unul dintre ultimele cazuri în care a fost implicată este vânzarea operaţiunilor McDonald’s în România, de către gigantul american către Premier Capital din Malta (90%) şi Daniel Boaje (10%). Muşat& Asociaţii a oferit consultanţă grupului maltez, pe când americanii au lucrat cu casa de avocatură Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii.

Piaţa serviciilor de avocatură de business din România scade încet, dar sigur, după o perioadă de boom, în acest moment fiind estimată la o valoare cuprinsă între 150 şi 180 de milioane de euro. Presiunea pe tarife este foarte mare, ceea ce duce la scăderea veniturilor pentru cei mai mulţi dintre avocaţi. Piaţa de avocatură este printre puţinele sectoare din economie controlate de firme de avocatură româneşti.