Constructorul sibian CON-A şi-a majorat vânzările cu 10% şi are 1,5 mil. euro pentru investiţii

Autor: Laurentiu Cotu 02.02.2016
Compania de construcţii CON-A din Sibiu, deţinută de omul de afaceri Mircea Bulboacă, a în­registrat anul tre­cut o creştere de 10% a afacerilor, pe fondul unui trend uşor ascendent al pieţei construc­ţiilor.
 
Compania a avut în 2014 o cifră de afaceri de peste 230 mil. lei (51,8 mil. euro), un câştig net de 9,1 mil. lei (peste 2 mil. euro) şi un număr mediu de 437 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor. „Am observat anul trecut o uşoară creştere a investiţiilor private pe segmentul construcţiilor industriale şi civile. Din păcate, vedem ca puţin probabilă o creştere a investiţiilor de stat în domeniul infrastructurii rutiere, investiţii care în perioada următoare mai degraba vor stagna sau chiar vor scădea“, a declarat pentru ZF Transilvania Mircea Bulboacă, proprietarul CON-A.
 
Compania din Sibiu are o fabrică de prefabricate din beton în Mârşa-Avrig, judeţul Sibiu, care produce elementele liniare de structură (stâlpi, grinzi) şi elemente prefabricate pentru poduri, dar şi o fabrică de confecţii metalice. Sibienii şi-au propus în acest an să crească cu 10-12% capacitatea de producţie atât pe segmentul de elemente prefabricate, cât şi în sectorul de elemente metalice. În fabrica din Mârşa-Avrig, CON-A produce elemente prefabricate pentru câteva din tronsoanele de autostrăzi din ţară, aflate în prezent în lucru.