Alphabet (Google) depăşeşte Apple şi devine cea mai valoroasă companie listată din lume

Autor: Adrian Seceleanu 02.02.2016

Acţiunile Alphabet Inc., compania "mamă" a gigantului online Google, au crescut cu aproape 6% în trazancţii realizate după închiderea pieţelor bursiere, la aproape 800 de dolari, aducând astfel valoarea de piaţă a grupului la 565 de miliarde de dolari, peste evaluarea Apple de 539 de miliarde de dolari, scrie Wall Street Journal.

Capitalizarea Alphabet este calculată prin însumarea valorii de piaţă a acţiunilor grupului din categoriile A, B şi C. Valorile acţiunilor au atins următoarele valori, conform WSJ: 242 mld. dolari - pentru acţiunile din clasa A, 42 mld. dolari pentru cele din clasa B şi 281 mld. dolari pentru cele din clasa C. Valoarea lor cumulată este de 565 mld. dolari.

Acţiunile Alphabet au crescut după ce compania a raportat rezultate financiare peste aşteptări pentru al patrulea trimestru, respectiv venituri consolidate de 21,33 mld. dolari, în creştere cu 17,8% (faţă de estimările de 20,8 mld. dolari). Profitul net s-a ridicat la 4,92 mld. dolari.

Alphabet va depăşi oficial Apple din punct de vedere al valorii de piaţă dacă acţiunile celor două companii vor deschide şedinţa de tranzacţionare de marţi la preţuri asemănătoare cu cele curente.