VIDEO ZF LIVE. Florin Popa, Vitalis Consulting: Un şef de şantier câştigă peste o mie de euro pe lună. România are ingineri foarte buni

Autor: Alexandra Marcu 03.02.2016

Vitalis Consulting, una dintre cele mai mari firme de consultanţă în construcţii din România, şi-a bu­getat pentru acest an o creştere cu 10% a cifrei de afa­ceri după ce a încheiat anul 2015 cu vânzări de 2 mil. euro, o marjă de profit de 20% şi un număr mediu de 40 de angajaţi.

„Anul acesta se continuă trendul ascendent în construcţii şi în momentul de faţă avem sub supra­ve­ghere 45 de proiecte. Sperăm la o creştere a cifrei de afa­ceri de zece procente“, a spus Florin Popa, acţionar majo­ritar la Vitalis Consulting, care a explicat că firma este plătită de către dezvoltatorii imobiliari, şi nu de firmele de construcţii.

Vitalis Consulting le oferă asistenţă dezvoltatorilor încă de la începutul proiectului, prin identificarea şi ra­por­ta­rea constrângerilor asupra lucrărilor de con­struc­ţie, depunerea cererilor de autorizaţii către auto­rităţi şi con­sultanţă pentru demararea construc­ţiilor.

În ceea ce priveşte comisionul practicat de firma de consultanţă, Popa spune că nu percepe o sumă fixă, ci că suma este plătită în funcţie de fiecare proiect şi de timpul în care se realizează acesta. „Un proiect re­zidenţial cu parter şi cinci etaje poate fi gata în opt luni, iar construcţia unei clădiri de birouri poate dura şi doi ani“, a spus Florin Popa la ZF Live.