Restructurări masive la Yahoo: după concedierile masive, urmează vânzarea gigantului sau transferarea operaţiunilor către o nouă entitate

Autor: Oana Stupinean 03.02.2016

Gigantul Yahoo a decis că va concedia peste 1.600 de angajaţi, reprezentând 15% din forţa de muncă a companiei, precum şi închiderea mai multor divizii, măsuri care reduc cheltuielile companiei americane.

La mijlocul anului trecut, Yahoo avea circa 11.000 de angajaţi.

Conducerea companiei se opune în continuare apelurilor investitorilor pentru vânzarea activelor din domeniul internetului. Compania americană de telecomunicaţii Verizon Communicaions şi-a exprimat interesul în cumpărarea diviziei cheie (core) a companiei, iar analiştii spun că potenţialii cumpărători ar putea fi companii din media şi fonduri de investiţii. Până acum, Google a respins toate ofertele de cumpărare.

Nu este clar dacă planul pregătit de Marissa Mayer, directorul general de la Yahoo, ar mulţumi cererile investitorilor, dar reducerea costurilor ar face afacerile Yahoo să fie mult mai atractive pentru potenţialii cumpărători.

Săptămâna trecută, business-ul cheie al Yahoo era evaluat între şase şi opt miliarde de dolari, potrivit companiei Sun Trust Robinson Humphrey.

Pentru ultimul trimestru al anului trecut, analiştii estimează că Yahoo va raporta un venit de 1,18 miliarde de dolari.

Compania a anunţat în luna decembrie a anului trecut că va separa de grup activele din domeniul internetului, operaţiune scutită de taxe, dar care este probabil să dureze cel puţin un an.

Acţionarii grupului vor vânzarea directă a activelor de internet îngrijoraţi că acestea se vor devaloriza în faţa concurenţei Google şi Facebook.